Produse naturiste din aloie vera

Turnul Stefan

 Turnul Stefan este turnul-clopotnita al fostei biserici cu hramul "Sfântul Rege Stefan" din Baia Mare. Turnul este situat între strazile Crisan si 1 Mai, în imediata apropiere a Pietei Libertatii - Piata Centrala (Circulus fori) - a vechiului oras. A fost construit în secolul al XV-lea.
Prima atestare documentara a bisericii "Sfântul Stefan" dateaza din 1347, însa constructia este inaugurata oficial abia în 1387. Turnul, construit din
piatra masiva, a fost ridicat la initiativa principelui Ioan de Hunedoara, pentru a marca victoria de la Ialomita (1442) împotriva otomanilor. Constructia turnului începe dupa anul 1446, însa este finalizata abia în 1468, sub domnia lui Matia Corvinul.
În 1619 se reface partea superioara, având forma unei piramide cu baza patrata, cu patru turnulete si este înzestrat cu clopote. Noua ani mai târziu se monteaza un ceas cu luna. Afectate în repetate rânduri de trasnete si incendii, cele doua cladiri sufera mai multe reparatii capitale, însa în 1763 se reface numai turnul. Cu acest prilej, se construieste pridvorul de la partea superioara.
Intrarea în turn se face prin usa dinspre sud. Pâna la primul nivel se ajunge pe o scara de piatra în spirala. De aici pâna la foisor, accesul se face pe scari de lemn. Cladirea masoara circa 50 de metri si, din pridvor, ofera o panorama deosebita întregului oras.