Produse naturiste din aloie vera

Casa "V.Pogor" este sediul muzeului ce are ca obiect literatura româna moderna si contemporana dar cu precadere perioada marilor clasici, a societatii literare "Junimea". Cladirea a fost construita în 1850 de catre vornicul Vasile Pogor, împreuna cu sotia sa Zoe. Aceasta data este atestata printr-o piatra hexagonala gasita, dupa
sapaturile efectuate în vederea restaurarii, pe care se afla inscriptia, cu caractere chirilice: "V.Pogor 1850 si sotia sa Zoe". Imobilul are un bogat si lung istoric legat de viata culturala a Iasului fiind loc de întâlnire pentru intelectualitatea orasului, sediul Societatii Literare Junimea (1863) si al Revistei "Convorbiri literare" (1867). Dintre numele de rasunet care au frecventat cercul junimist amintim mai întâi pe cei cinci întemeietori: Titu Maiorescu, Vasile Pogor, P.P. Carp, Th. Rosetti, Iacob Negruzzi, apoi Mihai Eminescu, Ion Creanga, I.L. Caragiale, Ion Slavici, Vasile Alecsandri, Vasile Conta, A.D.Xenopol, N. Gane.
 Vasile Pogor vinde imobilul si parcul înconjurator Mariei Moruzzi Cuza, mama viitorului istoric Gh.I. Bratianu si discipol al lui N. Iorga. În perioada de dupa 1906 casa sufera unele modificari. Dupa al doilea razboi mondial imobilul a fost folosit drept sediu pentru diverse institutii apoi a suferit o noua restaurare în vederea amenajarii Muzeului de Literaturi.