Produse naturiste din aloie vera

Bastionul macelarilor

 În anul 1469, 9 noiembrie, printr-un document privilegial regele Matia Corvin permite orasului Baia Mare sa ridice ziduri de piatra în scop de aparare, ziduri care erau strajuite de sapte turnuri.Bastionul Macelarilor a facut parte din aceasta împrejmuire de piatra, strajuind Poarta de Sud a cetatii, una din cele patru porti principale de intrare în oras.
Conform documentelor existente în cadrul Arhivelor Nationale Maramures, acest bastion a fost ridicat undeva prin anul 1547, de catre un anume Gaspar Dragyi, cu aprobarea regelui Matei Corvin. Zidurile au fost construite din piatra si au o grosime de un metru de forma circulara cu doua niveluri. Nivel 1 – spatiu boltit care servea la depozitarea munitiei, nivelul 2 – are spre exterior în zid goluri care serveau drept metereze.
Turnul Macelarilor se mai numea si al “Munitiilor”, deoarece aici îsi tineau soldatii de la acea vreme armele si praful de pusca. Se numea al “macelarilor” pentru ca aceasta breasla avea îndatorirea sa-l foloseasca pentru a apara cetatea de eventualele atacuri straine. De fapt, trebuie mentionat faptul ca breasla macelarilor era cea mai mare si puternica dintre toate celelalte existente la acea vreme în cetatea Baii Mari.