Produse naturiste din aloie vera

Castrul Roman

 A fost construit de o unitate de cavalerie avand stampila AIIP, Alla Secunda Panoniorum, care facea parte din sistemul de aparare a drumului strategic Apulum(Alba Iulia)--Potaisa(Turda)-Napoca(Cluj-Napoca)-Samum(Com.Caseiu-jud.Cluj)-Porolisum (satul Moigrad-Porolisum-com.Mirisd-Jud.Salaj), ce apara granita nordica a Daciei.
Construit initial din din pamant, dupa 143 d.Hr. castrul a fost reconstruit din piatra in vremea imparatului Antonius Pius si avea o forma neregulata. Materialele de constructie au fost utilizate la ridicarea Cetatii si mai tarziu a orasului Baroc de catre armenii stabiliti aici.un bogat material arheologic(statuete, monede, inscriptii,etc)se pastreaza la Muzeul din Gherla si din Cluj-Napoca
In anul 1961 s-a descoperit pe teritoriul fostului castru o diploma militara eliberata la 2 iulie 133, sub domnia împaratului Hadrian , apartinând soldatului Sepenestus Cornon fiul lui Rivus, care aminteste de Dacia Porolossensis ca unitate administrativa.
In anul 1971 s-a descoperit o alta diploma datata 10 aug.123, apartinând soldatului Glavus al lui Navatus din Sirmius care face referiri la existenta Daciei Porolissensis fiind amintit si numele împ?ratului Hadrian.