Produse naturiste din aloie vera

Catedrala Notre Dame de Paris

Notre Dame nu este chiar cea mai mare catedrala din lume, dar cu siguranta este cea mai faimoasa. Capodopera gotica este localizata in Île de la Cité, o mica insula in inima orasului. Episcopul
Parisului Maurice de Sully a inceput constructia in 1163. Catedrala trebuia construita in noul stil gotic dorindu-se sa reflecte statutul Parisului de capitala a regatului francez. A fost prima catedrala construita la o scara uriasa devenind astfel prototipul pentru catedralele ce s-au construit in Franta in perioada urmatoare, printre acestea fiind Catedrala din Amiens, Chartres sau Rheims.
Catedrala Notre Dame a fost finalizata abia in anul 1345 constructia sa fiind una anevoioasa. Rezultatul este o cladire coplesitoare avand 128 de metri lungime si turnuri de 69 de metri inaltime.

Clopotnita, care atinge 90 de metri, a fost adaugata in secolul al 19-lea de Viollet-le-Duc. Catedrala Notre Dame detine mai multe ferestre rotunde dar cea din secolul al 13-lea este cea mai impresionanta avand un diametru de 13.1 metri. Notre Dame are doua orgi: Orga Mare care are 5 claviaturi si 56 de note, 111 registre si 7.374 tuburi; si Orga Corului care are doua claviaturi si 1.840 de tuburi.